U Pozděchova na Vsetínsku zahynul po srážce dvou aut jeden z řidičů

07.08.2023 07:48

POZDĚCHOV – Srážku dvou osobních aut u Pozděchova na Vsetínsku v neděli 6. srpna před polednem nepřežil jeden z řidičů. U dopravní nehody s tragickým koncem zasahovaly záchranářské týmy ZZS Zlínského kraje, profesionální hasiči ze Vsetína a Zlína a dobrovolná jednotka z Vizovic.
„Na místě jsme měli dvě posádky z výjezdové základny ze Vsetína a jedna ze Zlína. Okolo jedoucí svědci události započali s resuscitací u jednoho z řidičů. Ta byla naprosto profesionální – šlo totiž o záchranáře a lékařku z Olomouckého kraje. Do našeho příjezdu jim významně pomáhali také hasiči. Po příjezdu našich posádek zdravotnické týmy pacienta zajistily v rámci přednemocniční neodkladné péče a poté na scoop rámu a ve vakuové matraci ho naložily do sanitky. Ani při transportu do nemocnice záchranáři nepřestávali s masáží srdce, Bohužel i přes veškerou naši snahu muž svým zraněním podlehl krátce po předání zdravotníkům urgentního příjmu zlínské nemocnice,“ informovala Gabriela Netopilová Sluštíková, tisková mluvčí Zdravotnické záchranná služba Zlínského kraje,

Druhý řidič byl při příjezdu záchranářů při vědomí. Zdravotnické týmy muže v místě nehody zajistily v rámci přednemocniční neodkladné péče a se středně těžkými zraněními pacienta převezly k dalšímu vyšetření a ošetření rovněž na urgentní příjem Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně.

„Hasiči pak obě vozidla zabezpečili proti vzniku požáru. Dále zasypali sorbentem z obou aut uniklé provozní kapaliny. Jakmile policisté na místě nehody ukončili vyšetřování, uklidili  ze silnice použitý sorbent a střepy a úlomky z rozbitých aut?“ dodala Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje.
Příčina a okolnosti nehody jsou v šetření Policie ČR.
Vlastimil Langer
Zdroj: ZZS a HZS Zlínského kraje
Foto z místa nehody: Hasičský záchranný sbor