Tyršova ulice se otevřela dopravě o měsíc dříve

23.05.2022 13:55

VSETÍN – Oprava komunikace na části Tyršovy ulice je u konce. Dodavateli, jímž byla společnost SWIETELSKY stavební, se ji podařilo realizovat o zhruba čtyři týdny rychleji, než se plánovalo. Za opravu inkasovala firma 3,2 milionu korun bez DPH a opravu měla dokončit nejpozději do 18. června.
„V uplynulých dvou letech radnice nechala opravit komunikaci na Žerotínově ulici v úseku mezi křižovatkami s ulicemi Smetanova a Tyršova, a také samotnou křižovatku ulic Žerotínova a Tyršova před Masarykovým gymnáziem. V letošním roce na to navázala oprava komunikace na Tyršově ulici (částečně i ulicích Svárov a Hlásenka) právě od křižovatky s ulicí Žerotínova až po barber shop v sousedství sídla Policie ČR,“ informovala Jana Raszková, vsetínská tisková mluvčí.
„Vozovka na této komunikaci byla silně zatížena automobilovou a autobusovou dopravou. Tomu odpovídal její stav, kdy povrch z žulových kostek vykazoval značné nerovnosti, neměl dostatečný příčný spád a při deštích docházelo k tvorbě kaluží,“ konstatoval starosta Jiří Růžička.
Oprava spočívala v navýšení středu komunikace pro zajištění dostatečného příčného spádu. Po odstranění stávajících konstrukčních vrstev byla provedena drenáž, položena vrstva z kameniva zpevněného cementem a následně ložná vrstva z kameniva, na konec pak provedena zpětná pokládka původní dlažby. 
Stavební práce byly rozděleny do dvou etap, které si vyžádaly dopravní uzávěru a z toho plynoucí přesměrování linek autobusové dopravy. Z Dolního náměstí do ulice Na Příkopě také musely být také dočasně přesunuty autobusové zastávky. 
 „Vzhledem k tomu, že se jedná o velmi frekventovanou komunikaci, chtěl jsem, aby se práce dokončily co nejdříve. To se i díky příznivým klimatickým podmínkám podařilo, a tak již ve druhé polovině května mohl být na komunikaci s předstihem opět obnoven silniční provoz,“ uzavřel starosta.  

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Městský úřad Vsetín