Týden manželství zve na zajímavé přednášky

09.02.2022 07:19

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Opět pod záštitou Zdravého města Valašské Meziříčí probíhá ve Valmezu již 3. ročník Národního týdne manželství. Letošním tématem jsou Ztráty a nálezy.
„Návštěvníci se tentokrát mohou těšit na dvě atraktivní přednášky pořádané Klubem zdraví ADRA a Centrem pro rodinu Valašské Meziříčí. Rodinné, komunitní a vzdělávací centrum Emcéčko pak vyhlásilo soutěž na téma Manželské ztráty a nálezy o poukaz v hodnotě 1 000 Kč do libovolného obchodu,“ informoval tiskový mluvčí meziříčské radnice Jakub Mikuš.

10. února v 17.30
Odpustit a zapomenout?  Pořádá: Klub zdraví ADRA. Malý sál v Komunitním centru (městská knihovna). Beseda s Mgr. Danielem Ottem, pastorem AC Vsetín.
Pro dobré manželství je odpuštění podmínkou. Kdo ale dnes chce žít „v podmínce“, že? Jak tedy máme odpouštět? A kde k tomu brát sílu?

15. února v 17.00
Co můžeme udělat pro spokojené manželství. Pořádá: Centrum pro rodinu Valašské Meziříčí. Malý sál v Komunitním centru (městská knihovna). Beseda s Janem Zajíčkem z Centra pro rodinu a sociální péči Ostrava.
Každý z nás chce žít harmonické vztahy se svým partnerem a vkládá do toho nemalé úsilí. Proč to mnohdy nepřináší očekávané plody? Co je potřeba udělat jinak, aby nám spolu bylo dobře?

1. – 18. února
Soutěž s RKVC Emcéčko – Manželské ztráty a nálezy. Pošlete na e-mail info@emcecko.cz, co vám manželství dalo a co naopak vzalo (max. ½ formátu A4). Příběh bude anonymně zveřejněn na facebooku Emcéčka od 1. do 18. února. Autor příběhu s nejvyšším počtem lajků obdrží poukaz v hodnotě 1 000Kč do libovolného obchodu.

Více i na www.tydenmanzelstvi.cz
Vlastimil Langer

Zdroj: MěÚ Valašské Meziříčí

Ilustrační foto: Archiv SNZ