Turistická destinace reprezentuje Zlínský kraj na veletrhu cestovního ruchu v Bratislavě

30.04.2022 11:47

ZLÍNSKÝ KRAJ – Východní Morava, turistická destinace Zlínského kraje, se od čtvrtka 28. dubna do neděle 1. května prezentuje na prestižním veletrhu ITF Slovakiatour Bratislava. „Pro tuto významnou a tradiční akci pořádanou letos výjimečně až na začátku jarní turistické sezóny vytvořila společnou výstavní expozici s Moravskoslezským krajem a společností Lázně Luhačovice,“ informovala Soňa Ličková, krajská tisková mluvčí.

„Zájem o naše dva kraje je v metropoli Slovenska tradiční, letos dokonce zvýšený,“ uvedl náměstek hejtmana pro cestovní ruch a strategický rozvoj Lubomír Traub. „Je to dáno nejen geografickou polohou, ale i podobností naturelu našich národů, Slováků a Moravanů,“ dodal náměstek.

Zvýšený zájem Slováků o příhraniční české kraje plyne mimo jiné z omezených možností cestování v uplynulých dvou letech. Společná hranice je navíc atraktivní turistickou lokalitou. Například do Beskyd ať už ze strany Moravskoslezského, nebo Zlínského kraje zavítá každoročně velké množství turistů, a to po všechna roční období. Mimo jiné se na pomezí obou krajů nachází oblíbený turistický cíl Pustevny.

Mimořádnou blízkost aktivit v turistickém ruchu a odhodlání ke spolupráci znovu potvrdili náměstci obou hejtmanů: za Zlínský kraj Lubomír Traub, za Moravskoslezský kraj Jan Krkoška.
„Dohoda obou krajů vystavovat společně je vyústěním dlouhodobé spolupráce. Přímo na veletrhu ITF Slovakiatour v Bratislavě jsme se setkali a potvrdili zájem v budoucnu úzce spolupracovat. Na stole už máme několik projektů zaměřených především na rozvoj cestovního ruchu,“ doplnil Lubomír Traub. 
Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Zlínský kraj