Tříkrálová sbírka ve Vsetíně bude opět tradiční

05.01.2023 08:18

VSETÍN - „My tři králové jdeme k vám, štěstí, zdraví vinšujem vám...“. Slova této koledy uslyší Vsetíňané opět po dvou letech u dveří svých obydlí z úst malých koledníků. Ve dnech 6. – 8. ledna se totiž uskuteční tradiční Tříkrálová sbírka 2023, kterou ve  městě pořádá Charita Vsetín.
„Skupinky dětí v kostýmech tří králů se zapečetěnými kasičkami s logem Charity Vsetín vyrazí na obchůzku po Vsetíně, ale také po přilehlých obcích, v pátek odpoledne 6. ledna. 
Výtěžek Tříkrálové sbírky je již tradičně určen především na pomoc nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a dalším jinak sociálně potřebným skupinám lidí. Její část je každoročně určena také na humanitární pomoc v zahraničí,“ uvedla Jana Raszková, vsetínská tisková mluvčí.
 „Tříkrálová sbírka bude v České republice probíhat v období od 1. do 15. ledna, kdy budou lidé moci přispívat také prostřednictvím on-line kasičky nebo převodem na bankovní účet. Ve Vsetíně pak budou koledníci navštěvovat domácnosti v pátek 6. a v sobotu 7. ledna. Sbírka bude zakončena slavnostním koncertem v neděli 15. ledna v římskokatolickém kostele na Horním náměstí a bude poděkováním všem, kteří se do ní zapojí,“ řekla Eva Šafaříková ze vsetínské Charity. „Děkujeme předem všem, kteří sbírku finančně podpoří a přispějí tím na pomoc našim spoluobčanům v nouzi. Věříme, že tříkráloví koledníci vám po dvouleté odmlce opět vykouzlí úsměv na tvářích a přinesou do domácností přání pokoje a Božího požehnání,“ dodala pracovnice Charity na závěr.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Městský úřad a Charita Vsetín