Tříkrálová sbírka byla letos v Uherském Hradišti rekordní

24.01.2023 08:02

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Přes tři a půl milionu na celém Uherskohradišťsku a z toho více než 762 tisíc korun v samotném Uherském Hradišti vybrali tříkráloví koledníci při letošním ročníku tradiční celostátní sbírky. Obě čísla jsou přitom rekordní, nikdy předtím se tolik nevykoledovalo.
„Celorepubliková Tříkrálová sbírka se letos konala od 1. do 15. ledna, přičemž v Uherském Hradišti oficiálně začala 4. ledna. A štědřejší v Tříkrálové sbírce lidé ještě nikdy nebyli.
Skupinky koledníků vybraly na Uherskohradišťsku, které zahrnuje město Uherské Hradiště a dalších 46 obcí, 3 558 284 korun, což je částka o čtvrt milionu vyšší než loni. Z toho v samotném Uherském Hradišti včetně městských částí se vybralo 762 574 korun, což je oproti loňsku o 12 tisíc korun více,“ informoval Jan Pášma, tiskový mluvčí hradišťské radnice. 
Charita Uherské Hradiště chce výtěžek použít na přímou pomoc občanům v krizi, modernizaci a nákup zařízení v domovech pro seniory, zajištění dobíjecí elektro stanice pro svá auta v terénu, nezapomene ale ani na zahraniční pomoc ve formě nákupu kompenzačních pomůcek pro občany Ukrajiny.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: MěÚ Uherské Hradiště