Tříkrálová sbírka 2022 proběhne v lednu

08.12.2021 07:48

OTROKOVICE - Známá celorepubliková akce Charity ČR Tříkrálová sbírka se opět blíží, její podoba však není stále úplně jasná. Charita Otrokovice se připravuje na tradiční i online koledu.
„V lednu, kdy jsme se všichni potýkali s pandemií covidu, jsme byli nuceni sbírku poněkud změnit. Podobnou situaci zažíváme i teď, přesto se snažíme na další ročník poctivě připravit,“ uvedl koordinátor sbírky Jan Žalčík.
„Stejně jako letos, tak i v termínu od 3. do 16. ledna 2022 budou na několika místech připraveny tříkrálové kasičky. Seznam míst uvedeme na tříkrálových letácích, které budou distribuovány do vašich poštovních schránek. Dárci mohou využít i online pokladničku,“ doplnil Žalčík.
Organizátoři se ale stále úplně nevzdávají ani klasické podoby sbírky, a pokud to bude aspoň trochu možné, pokusí se vyslat do ulic i tradiční tříkrálové skupinky.
„Termín koledování je stanoven na sobotu 8. ledna. Jsme si plně vědomi rizik, která jsou s tím spojena a budeme se proto plně řídit aktuálními nařízeními vlády případne krajské hygienické stanice. Zdraví našich koledníků i vás, našich dárců, je pro nás na prvním místě,“ upřesnil Žalčík.
Aktuální informace o konání sbírky budou průběžně doplňovány na webu i na sociálních sítích otrokovické Charity.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Otrokovice