Třetí den festivalu uvede Šíleně smutnou princeznu. Zámek svobody ovládnou e-sporty

27.05.2022 16:55

ZLÍN – Nabitý program slibuje festivalová sobota. Kongresové centrum večer promítne zdigitalizovanou pohádku Šíleně smutná princezna za účasti Václava Neckáře. Ještě před projekcí se zpěvák představí na červeném koberci a navazující autogramiádě.Na náměstí Míru se o zábavu postará Den se Škoda auto a zahraje kapela Buty. V zámku Svobody se bude e-sportovat a o e-sportech besedovat se streameryspaj KKem a Redgie Beardem. Vernisáží se otevře výstava obrazů Kristiana Kodeta.

Nejdůležitější události třetího dne:

Šíleně smutná princezna – Kongresové centrum, velký sál, 19.00 hodin – Projekce digitalizovaného filmu za účasti Václava Neckáře včetně krátkého pěveckého vystoupení.

Den se Škoda auto, náměstí Míru,10.00-19.00 hodin – Stánek Výzkumu dopravní bezpečnosti, soutěžní kvíz, veselí maskoti Škoda Chargie a Kodiaq a další bohatý program.

Z filmového programu doporučujeme:

Majka (režie: Ham Tran, Vietnam, 2022, 105 min., věková skupina 8+), Golden Apple Cinema, sál 4, 9.00 hodin – Výpravný a dobrodružný příběh o přátelství chlapce a dívky z jiné planety. Sci-fi s nádhernou scenérií, rychlým tempem a skvělými hereckými výkony. Více zde.

Zakletá jeskyně (režie: Mariana Čengel Solčanská, Česká republika, Maďarsko, Slovensko, 2022, 98 min., věková skupina 10+), Golden Apple Cinema, sál 1, 10.00 hodin – Zázračná jeskyně obsahuje vzácné poklady, sůl a drahé rubíny. Horníci si z ní mohou vzít tolik soli, kolik potřebují, ale toho, kdo si rubíny vezme, postihne kletba. Více zde. Film uvede delegace tvůrců.

Kde je Anne Franková? (režie: AriFolman, Belgie, Francie, Izrael, Lucembursko, Nizozemsko, 2021, 99 min., věková skupina 12+), Golden Apple Cinema, sál 5, 10.45 hodin – Kitty, imaginární kamarádka, jíž Anne Franková psala svůj slavný deník, ožije v dnešním Amsterdamu... Více zde.

Lamya, dívka z Aleppa (režie: Alex Kronemer, Kanada, USA, 2021, 89 min., věková skupina 12+), Golden Apple Cinema, sál 3, 18.30 hodin – Příběh dvanáctileté uprchlice ze Sýrie, která se na útěku noří do knihy básní slavného perského básníka a mudrce Rúmiho z 13. století. Více zde.

Zajímavé doprovodné akce:

Art, Městské divadlo Zlín, 19.00 hodin – Představení Divadla Bez zábradlí Praha. Slavná francouzská komedie, v níž tři se hádají, ale vy se budete rozhodně smát! Hrají Karel Heřmánek st., Josef Carda a Zdeněk Žák.

Pečení s UNICEF, OZC Zlaté jablko,12.30 hodin – Charitativní akce na podporu programů UNICEF na pomoc dětem.

Herní zóna Lan  Craft – virtuální realita, zámek Svobody, park, 10.00-21.00 hodin – Populární e-sportovní i jiné tituly, špičkové počítače, konzole, virtuální realita, soutěže, ve kterých budete moci poměřit svůj skill s dalšími hráči a odnést si některou z lákavých cen.

Beseda se streameryspaj KKem a Redgie Beardem, zámek Svobody, nádvoří, 17.00 hodin – Co jsou to e-sporty? Věděli jste, že je možné se e-sporty živit? E-sport jako učební obor.

Kristian Kodet – obrazy a grafiky, vernisáž – Galerie pod Radnicí, 16.00 hodin – Malíř a grafik Kristian Kodet patří k nejvýznamnějším představitelům současného českého malířství. Pro jeho tvorbu jsou typické snivé obrazy s tématy očí, žen a milenců. Výstava potrvá do 12. června.

Koncert skupiny Buty, náměstí Míru, 18.00

Baťovi filmaři 1927-1945 – Zdeněk Pokluda, Jiří Madzia, Alternativa – kulturní institut, 17.00 hodin – Představení knihy a beseda s autory, kniha přináší řadu nových zjištěnío prvních snahách T. Bati proniknout do filmové branže.
Kompletní filmový i doprovodný program je k dispozici na www.zlinfest.cz i ve festivalové aplikaci Zlinfest.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Zlín Film Festival