Trestaný zloděj opět kradl, hrozí mu další pobyt za mřížemi

28.08.2021 15:28

KROMĚŘÍŽSKO -  Tříleté vězení hrozí třicetiletému recidivistovi z Kroměříže, který se nedávno dopustil dalších dvou skutků.
„V úterý 24. srpna vzal v jedné z prodejen v Kroměříži bábovku, kterou zčásti již v obchodě zkonzumoval a poté prošel přes pokladnu bez placení. S kradeným zbožím ho však zadržel pracovník ostrahy. Krádeží cukrovinky sice způsobil škodu pouze okolo třiceti korun, ale vzhledem k tomu, že již byl za majetkovou trestnou činnost v posledních třech letech odsouzen, dopustil se tak trestného činu,“ uvedla policejní mluvčí Simona Kyšnerová.
V rámci prověřování tohoto případu navíc kriminalisté zjistili, že tento muž spáchal i další krádež. Začátkem července totiž přelezl oplocení pozemku, na kterém se nachází stánek s občerstvením. Poté vypáčil uzamknutá dvířka mrazáku a z něj ukradl přes tři sta kusů zmrzlin. Kromě toho vzal z police pod zastřešením kiosku setobox a anténu. Majiteli tímto jednáním způsobil škodu za bezmála devět tisíc korun.  
„Ve čtvrtek 26. srpna tak od komisařky z Oddělení obecné kriminality v Kroměříži vyslechl obvinění z trestného činu krádež. Současně byl podán návrh na vzetí obviněného do vazby na okresní státní zastupitelství. Muži za tuto trestnou činnost hrozí až tříleté vězení,“ dodala policistka.

Vlastimil Langer

Zdroj: Policie Zlínského kraje
Ilustrační foto: Archiv SNZ