Testování na covid pokračuje i v novém roce, do škol v kraji míří přes 300 tisíc testů

05.01.2022 07:21

ZLÍNSKÝ KRAJ – Plošným testováním na covid-19 prošlo v pondělí 3. ledna ve Zlínském kraji 65 788 žáků a 10 016 zaměstnanců školských zařízení. Provedený antigenní test prokázal pozitivní výsledek u 233 dětí a 29 pracovníků.
„Preventivní plošné testování ve školách se v období od 3. do 16. ledna provádí každé pondělí a čtvrtek. Od 17. ledna se testování bude opět provádět 1 x týdně, a to každé pondělí. Další dodávku antigenních testů pro školy obdržel Krajský úřad Zlínského kraje ze skladu Správy státních hmotných rezerv v úterý 4. ledna. Testy jsou určeny k testování dětí v přípravných třídách základních škol, přípravných stupních základních škol speciálních, dále žáků základních a středních škol a také konzervatoří v denní formě vzdělávání. Testování se týká všech žáků, bez ohledu na to, zda jsou očkovaní či spadají do ochranné lhůty po prodělání nemoci,“ informovala krajská tisková mluvčí Soňa Ličková.
„Za pomoci Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje bude 309 tisíc testů rozvezeno do jednotlivých obcí s rozšířenou působností a dále distribuováno do jednotlivých škol. Dodávka je určena na testování od 6. do 17. ledna,“ upřesnil tajemník Krizového štábu Zlínského kraje Robert Pekaj.

Podrobné informace o plošném testování ve školách zájemci najdou na: www.covid.gov.cz/situace/skolstvi/povinne-testovani-zaku-ve-skolach.
Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Zlínský kraj