Tenistou roku je Michal Kozumplík

15.11.2022 08:06

STARÉ MĚSTO – Ve čtvrtek 10. listopadu se ve Sportparku Rybníček vyhlašovaly výsledky ankety Poslední fiftýn 2022, tedy ocenění nejlepších tenisových hráčů regionu Slovácko za končící rok. Anketa, kterou pořádají zástupci klubu Tenis Slovácko a kombinuje objektivní i subjektivní hodnocení, letos rozdávala ocenění ve čtyřech kategoriích.

Cenu Družstvo roku 2022 si odnesl dospělý A tým ve složení Martin Bugai, Josef Zapletal, Michal Kozumplík, Filip Vacula, Ondřej Sucháň, Radek Laga, Gabriela Škrabalová a Aneta Holubová. Kapitánem je David Mišťúrik. Tým si titul vysloužil především díky 1. místu v divizi A a postupu do 2. ligy. V nominacích dále figurovaly týmy starší žáci A a baby A,“ uvedla Petra Kuččerová, mluvčí tenicového klubu

Deblistou roku se stal David Doležal (2009). Účastník 28 turnajů, kterému patří 76. místo v celostátním žebříčku starších žáků, šestkrát zvítězil v turnaji starších žáků ve dvouhře kategorie C a pětkrát byl vítězem turnaje starších žáků ve čtyřhře. Spolu s ním byli nominováni Josef Brtník a Jan Brtník.

Cenu pro Skokana roku si odnesl Jakub Stalčík (2009), velká naděje klubu Tenis Slovácko. Společně s družstvem postoupil do krajského finále v Brně. Je vítězem 9 mistrovských utkání ve dvouhře a čtyřhře v kategorii BABY, účastník turnaje MASTERS O pohár hejtmana 2022, kde se probojoval až do finále. Zároveň byl nejmladším účastníkem MČR jednotlivců, kde vyhrál skupinu a postoupil do play off. O cenu Skokan roku bojovali ještě Damián Prášek a Petr Koběrský.

„V prestižní kategorii Hráč roku byli nominováni Aneta Holubová, David Doležal a Michal Kozumplík. Nakonec připadlo vítězství posledně jmenovanému. Michal figuruje na 62. místě v celostátním žebříčku dorostenců. Je účastníkem halového MČR a MČR Pardubická juniorka ve dvouhře i čtyřhře, finalista krajského přeboru ve dvouhře i čtyřhře a členem týmu, který letos získal titul Družstvo roku,“ upřesnila Petra Kučerová.

Končící rok považuje prezident klubu Tenis Slovácko David Mišťúrik za úspěšný. „Herně se nám daří a samozřejmě vždy pomýšlíme na ještě vyšší mety. Navíc jsme letos rozšířili naše působiště o halu Na Vyhlídce v Uherském Hradišti a na Rybníčku položili nový povrch, stejný, na jakém se hraje Turnaj mistrů. Věříme, že i to pomůže našim hráčům k ještě lepším výkonům,“ dodal David Mišťúrik.
Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Tenis Slovácko