Tašky na třídění odpadů získají Vsetíňané na radnici

17.02.2023 08:13

VSETÍN - Už v roce 2021 získala vsetínská radnice díky spolupráci se společností EKO-KOM stovky sad tašek na tříděný odpad, které následně v rámci propagace separace odpadů rozdávala občanům. Kdo má zájem, může je do vyčerpání zásob získat i nyní.
Město před dvěma lety pořídilo tašky za finanční spolupráce se společností EKO-KOM. „Tato společnost, která se dlouhodobě zabývá systémem třídění odpadů, uhradila polovinu nákladů. Druhou polovinu financovalo město,“ uvedl místostarosta Petr Kudlík a dodal, že sada obsahuje tři tašky, a to na papír, plasty a sklo, přičemž je k dostání ve dvou velikostech. Menší jsou 20litrové, větší pak mají objem 40 litrů, a jejich účelem je ulehčit občanům třídění odpadu a jeho přenášení ke sběrným nádobám na separovaný odpad. 
Část tašek dosud zůstala nevyužitých, a proto si je občané mohou vyzvednout u Lucie Vaňkové v 9. patře radnice, dveře č. 903. Dny pro vyzvednutí jsou pondělí a středa od 13 do 17 hodin nebo v ostatní pracovní dny po telefonické domluvě. Kontaktní číslo je 571 491 215. „K dispozici máme ještě asi 300 sad malých a asi 80 sad velkých tašek,“ informovala Lucie Vaňková.
„Vzhledem ke stále rostoucímu objemu produkovaných odpadů a zvyšující se ceně za jeho likvidaci je naším cílem co nejvíce produkci směsného komunálního odpadu snižovat a motivovat Vsetíňany k jeho třídění,“ řekl Petr Kudlík s tím, že i poskytnutí praktických tašek může třídění odpadů podpořit.
Vlastimil Langer
Zdroj: Městský úřad Vsetín
Ilustrační foto: Jiří Žůrek