Také letos pořádá uherskohradišťská radnice charitativní sbírku

29.11.2022 08:56

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Charitativně zaměřenou veřejnou sbírku pořádá město každým rokem v předvánočním období již od roku 2003. Peníze, které se ve sbírce vyberou, jsou již tradičně předány některému ze sociálních zařízení či spolku nebo organizaci, které pečují o děti a mládež. V letošním roce se sbírka koná pro PETRKLÍČ, o.p.s., Azylový dům pro ženy a matky s dětmi.
„Sbírku město zahájilo 25. listopadu a přispívat do ní budou moci občané i návštěvníci města až do 28. prosince. Pokladnička je umístěna na Masarykově náměstí u dřevěného betlému. Výtěžek ze sbírky chce Perklíč využít na vybudování pokoje pro ženy v krizi,“ informoval Jan Pášma, tiskový mluvčí hradišťské radnice.
Vloni byl výtěžek sbírky ve výši 55,5 tisíce korun předán Diakonii ČCE, středisku CESTA. Předloni vánoční sbírka vynesla takřka 60 tisíc korun, stejně jako o rok dříve. Dosud nejvyšší částku se ve veřejné vánoční sbírce podařilo vybrat v roce 2017, kdy občané do pokladniček věnovali na charitativní účely překvapivě vysokou částku 70 762 korun (výtěžek byl tenkrát předán Dětskému domovu v Uherském Hradišti).
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Městský úřad Uherské Hradiště