T klub - kulturní agentura přináší novinku: TÉČKO – první kulturní podcast z Rožnova

03.02.2021 07:11

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Pandemie koronaviru zásadně ovlivnila kulturní dění ve společnosti, ale v rožnovském T klubu - kulturní agentuře pracovníci nesložili ruce do klína. Již od začátku roku zaměstnanci pracují na plné obrátky.
„Naplánovali všechny významné akce, letní hudební festivaly, výstavy, koncerty i divadla. V době zákazu pořádání koncertů naživo jsou na každý měsíc nachystány tři až čtyři kulturní akce přes on-line stream. Novinkou a hlavním pořadem je aktuálně TÉČKO – kulturní podcast z Rožnova,“ informovala tisková mluvčí rožnovské radnice Jana Raszková.
„Rozhodli jsme se pro relativně nový formát, pro tvorbu podcastu, které mohou lidé poslouchat kde a kdy chtějí. Je to něco jako ‚kultura v kapse‘. Stačí pár kliknutí na mobilu nebo počítači a můžete zahájit poslech, v pohodlí domova, při procházce v přírodě, nebo během cestování,“ vysvětlil Jakub Sobotka, ředitel kulturní agentury T klub.
Podcast je zvukový pořad, může jej tvořit v podstatě kdokoliv, záleží jen na nápadu, volbě témat, které posluchače zaujmou. Nespornou předností je, že je zdarma dostupný na celém světě. Pořad by měl jít ve svém tématu do hloubky a měl by posluchače nejen pobavit, ale také obohatit.
„První díly jsme zveřejnili začátkem prosince loňského roku a od té doby nasazujeme každé úterý nový díl. Jedná se o náš autorský pořad, ve kterém mapujeme zajímavé osobnosti spojené s kulturním děním v Rožnově. Petr Kopecký si povídal s herečkou Kristýnou Podzimkovou, Zbyněk Terner vedl rozhovor s Petrem Fialou nejen o nové desce, Dan Stibor zvaný Ctib připravuje seriál o rožnovské alternativní hudební scéně a Alena Čípová o vážné hudbě. Pavel Jakubík zpovídá cestovatele,“ vyjmenoval Sobotka.
Pozadu nezůstávají ani další kulturní žánry. Posluchač je najde na stránkách agentury www.tka.cz v sekci Podcasty, anebo na své oblíbené hudební platformě. „Věřím, že tento typ pořadu má budoucnost a rádi bychom i v době, kdy bude kultura fungovat zase normálně, pokračovali v přípravě dalších dílů. Dalšími hosty mohou být umělci, kteří se do Rožnova rádi vracejí. Časem chceme rozšířit téma podcastů o pamětníky, a získat tak ucelený pohled na rožnovskou kulturu,“ upřesnil Jakub Sobotka.

Vlastimil Langer

Zdroj: MěÚ Rožnov pod Radhoštěm

Foto z nahrávání podcastů: T klub