SYNOT Auto představil ve Zlíně unikátní vůz ze série BMW Art Car

15.10.2022 08:15

ZLÍN/UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Společnost SYNOT Auto představila v pátek 15. října v prostorách svého autosalonu ve Zlíně – Loukách unikátní vůz. Je jím Art Car z dílny BMW – konkrétně model M850ixDrive Gran Coupé, který je upraven nepřehlédnutelnou grafikou známého umělce Jeffa Koonse. „Tento vůz je vyroben v počtu pouhých 99 kusů. V České republice je veřejně k vidění jediný, a to právě v sídle společnosti SYNOT Auto, která vůz zakoupila. Vozy BMW Art Cars patří do série uměleckých vozů, kterou tvoří vozy speciálně vyzdobené známými umělci,“ informovala Magda Pekařová, tisková mluvčí Skupinay SYNOT
„Jsme upřímně rádi, že tento unikát mohou lidé vidět právě v prostorách našeho autosalonu. Vůz s označením 8 X JEFF Koons se liší od svých předchůdců tím, že se nejedná o muzeální kousek, ale limitovanou sběratelskou sérii. Jeho výroba však byla náročná. Každý týden vznikly pouze dva vozy. Velmi složitá byla především aplikace výrazného laku, která vyžadovala celkem 11 různých kroků a především stovky hodin k dokončení každého jednotlivého vozu,“ uvedl Pavel Böhm, ředitel společnosti SYNOT Auto, a.s.
Kombinaci modré karoserie a žlutých nárazníků tak doplňují komiksové symboly, na zadních dveřích pak výrazný nápis „POP!“. Nevšední barevnou kombinaci má také interiér vozu, který připomíná oblek Spider-Mana.
„Jedná se o druhý Art Car, na němž automobilka BMW s Jeffem Konsem spolupracovala. V prvním šlo o BMW M3 GT2, charakteristické velkou pestrostí barev. Patrony slavnostního odhalení vozu byli přední český trenér dostihových koní Radek Holčák a Lukáš Matuský, vítězný žokej Velké pardubické v letech 2020 a 2022,“ uzavřela Magda Pekařová.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto:
Skupina SYNOT