Sváteční středa na kole: projeďte si novou trasu Valachy mana s Terezou Tvarůžkovou

07.05.2024 12:14

BYSTŘIČKA – Oblíbený Valachy man už se blíží a sportovce letos opět čekají novinky. Trasa oblíbeného triatlonového závodu, který se uskuteční v závěru června u vodní nádrže Bystřička na Vsetínsku, dozná změn a zájemci se s nimi mohou seznámit ve středu 8. května při organizované projížďce s bikerkou Terezou Tvarůžkovou. Tato úspěšná sportovkyně a závodnice na horském kolese letos stala spoluautorkou cyklistické části závodu.

„Tereza pochází z Valašska a terény kolem Bystřičky skvěle zná, proto jsme rádi, že se do plánování nových tras zapojila. Středeční projížďka je mimořádnou příležitostí, jak cyklistickou část detailně poznat a dozvědět se různé tipy přímo od její autorky. Projedeme si trasu dlouhého, štafetového a XTERRA Valachy mana,“ uvedl ředitel DATART Valachy tour Bohuslav Komín. Sraz zájemců o projížďku je v 10 hodin na pláži přímo u vodní nádrže.

Nová cyklistická část trasy Valachy mana letos místo Klenova zavede závodníky do okolí Malé a Velké Lhoty. „Bystřička je nádherné prostředí a já osobně mám velký citový vztah právě ke Lhotám. To je důvod, proč mě napadlo natáhnout bajkovou trasu sem. Výhledy zde jsou nádherné na každou stranu. Věřím, že i když závoďáci pojedou naplno, tak se jim tu bude líbit,“ doplnila Tereza Tvarůžková, která sama plánuje, že by si na Valachy manovi taky zazávodila. „Na celou trasu si letos netroufám, jsem totiž mizerná plavkyně, ale ráda bych dala dohromady nějakou štafetu,“ prozradila.

„Největší akce DATART Valachy tour – triatlonový závod Valachy man – se u vodní nádrže Bystřička uskuteční o víkendu 22. a 23. června. Nabídne opět trasy nejen pro zkušené sportovce, ale i úplné začátečníky. Chystá se také závod pro děti v šesti věkových kategoriích, přičemž děti do 6 let závodí jen v běhu a děti nad 6 let již v kompletní triatlonové kombinaci plavání, kola a běhu,“ připomněla Martina Žáčková, tisková mluvčí Valachy tour.
Vlastimil Langer

Zdroj: Valachy tour
Foto: Archiv Terezy Tvarůžkové