Studenti opět předvedli skvělé videomappingové práce

29.10.2021 15:35

ZLÍN - Minulý čtvrtek 21. října po čase znovu „ožila“ budova číslo 15, když se stala diváckou kulisou pro projekci studentských videomappingových prací. Společný projekt Fakultry aplikované informatiky UTB a 14|15 Baťova institutu představil práce na témata 60. výročí Zlínského filmového festivalu a 20. výročí založení krajů.

„Studenti nám opět předvedli originální a kreativní ztvárnění vybraných témat. Mnozí z nich si pak za svou práci odnesli čestné diplomy. Těší nás, že přišlo mnoho diváků, kteří si nechtěli nechat ujít tuto nevšední událost. Večer se opravdu vydařil a splnil svůj cíl – propojit kulturu a školství, techniku a kreativitu a v neposlední řadě propojit Zlínský kraj s Univerzitou Tomáše Bati“ připomenula videomappingový večer Petra Kubíková, ředitelka 14|15 Baťova institutu, p.o.
Jedním z hlavních a praktických přínosů akce, kromě zpestření kulturního života v bývalém továrním areálu, je fakt, že videomappingová projekce přináší studentům jedinečnou příležitost vyzkoušet si teorii a získané dovednosti v praxi na technickém zařízení, které není běžně dostupné a je svým způsobem unikátní.
„Ráda bych vyzdvihla vzdělávací význam akce i skvělé prostory platformy, které jsou na videomapping ideální. Práce studentů byly velmi pestré a originální. Oceňuji, že svá díla dokázali vymyslet a zrealizovat i v obtížném období distační výuky" přidala své dojmy z akce Zuzana Fišerová, radní pro oblast kultury a školství.
„Tato videomappingová projekce je výbornou ukázkou spolupráce institucí v praxi. Již nyní se těšíme na další ročník, na nová témata a nové tvůrčí nápady mladé generace“ dodala Petra Kubíková. 

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: 14|15 Baťův institut, příspěvková organizace