Střední průmyslová škola a Obchodní akademie Uherský Brod má zmodernizovanou tělocvičnu

25.09.2022 12:56

ZLÍNSKÝ KRAJ – Zrekonstruovaná tělocvična byla v úterý 20. září slavnostně otevřena ve Střední průmyslové škole a Obchodní akademii Uherský Brod. Zmodernizované prostory si přišli prohlédnout také radní Zlínského kraje Zuzana Fišerová a Zbyněk Fojtíček. „Investorem byl Zlínský kraj, který je zřizovatelem školy. Celkové náklady na rekonstrukci tělocvičny dosáhly 7,7 milionu korun, z toho cca čtyři miliony pokryla dotace z Národní sportovní agentury,“ informovala Soňa Ličková, krajská tisková mluvčí.
„Jsem velmi ráda, že se podařilo zmodernizovat tuto tělocvičnu, která nabídne příznivější podmínky pro sportování nejen studentům této školy, ale i široké veřejnosti. Je to o to důležitější právě teď, kdy po období mnoha omezení způsobených koronavirem potřebujeme, aby se mládež opět vrátila ke sportu a pohybu. Děkuji všem, kdo se podíleli na kvalitní projektové přípravě této investiční akce, díky které jsme na ni získali dotaci z Národní sportovní agentury,“ uvedla radní Zuzana Fišerová, zodpovědná za oblast školství.
Školní tělocvična byla vybudována v roce 1997. Od té doby nebyla modernizována a některé její části už byly ve špatném technickém stavu a neodpovídaly současným požadavkům. To navyšovalo náklady na její údržbu a provoz.
Během rekonstrukce, která probíhala od jara letošního roku, byla v tělocvičně položena nová podlaha, instalováno nové LED osvětlení i systém vzduchotechniky, vymalovány a natřeny byly stěny. Byly nainstalovány také prvky pro zlepšení akustiky. Modernizace se dočkalo i zázemí tělocvičny, tedy kabinet, šatny, WC a sprchy.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Zlínský kraj