Střecha staré budovy Alceda prošla opravou

14.01.2023 14:39

VSETÍN - Vsetínská radnice nechala ve druhé polovině roku 2022 opravit poškozenou střechu staré budovy Střediska volného času a plavecké školy Alcedo v ulici Záviše Kalandry na Rybníkách. Oprava si vyžádala z rozpočtu města 4,357 milionu korun včetně DPH.
„Tento nejstarší objekt z celkového komplexu Alceda v minulosti využívala zemědělská škola. Nyní zde má středisko volného času pravidelné zájmové aktivity, jako jsou kroužky modelářů, chovatelů či výuky hry na hudební nástroje. Nachází se tam také hudební zkušebna či tělocvična,“ přiblížil místostarosta pro školství Pavel Bartoň a dodal, že v poslední době do objektu začalo zatékat a bylo tak nezbytné přikročit k opravě střechy.
„Největší obavy jsme měli ze stavu krovů, které byly z velké části kvůli podbití skryty. Naštěstí se po jejich odhalení ukázalo, že rozsah poškození střešní konstrukce není kritický. Nutnost opravy se přesto potvrdila,“ doplnil Bartoň.
Samotné práce proběhly na podzim a začátku zimního období 2022. „Jejich průběh ale zkomplikovalo nepříznivé počasí v úvodu září, kvůli čemuž se musela odložit demontáž střešní krytiny. Zdržení se podařilo dohnat a celá investice byla v půli prosince úspěšně dokončena,“ řekl místostarosta Jiří Růžička, v jehož gesci je oblast investic s tím, že předmětem zakázky byla výměna střešní krytiny včetně latí, částečná opravu krovu, doplnění pojistné hydroizolace, výměna bleskosvodu a provedení uzemnění.    

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Městský úřad Vsetín