Strážníci z malenovického okrsku zachránili ovci kamerunskou

24.01.2021 15:13

ZLÍN-MALENOVICE - Neobvyklý zásah si ve středu 20. ledna připsali strážníci Městské policie Zlín z okrsku Malenovice.
„Krátce před půl jedenáctou se na tísňovou linku 156 obrátil muž, který procházel poblíž rybníka v Malenovicích. Zde jeho pozornost upoutaly zvuky vycházející z hluboké výpusti. Jak záhy zjistil, nacházela se zde ovce, která se odtud neměla jak dostat ven,“ uvedl zástupce ředitele Městské police Zlína Pavel Janík.
Strážníky, kteří se dostavili na místo, nejprve zmátl uvězněný živočich, který na první pohled vypadal jako koza, ale vydával zvuky typické pro ovci. Při bližším ohledání pak vyšlo najevo, že se jedná o ovci kamerunskou, jež se neznámým způsobem ocitla v místech, odkud neměla sama nejmenší šanci se dostat.
„Jeden ze strážníků proto překonal ochrannou mříž a přebrodil se až k nebohé ovci, kterou následně vysvobodil z uzavřeného prostoru. Následně se podařilo zkontaktovat jejího vlastníka, který uvedl, že mu již utekly nejméně tři ovce poté, co někdo úmyslně poškodil elektrický ohradník. Hlídka MP Zlín mu proto přislíbila častější kontroly lokality a odjela si na služebnu vyměnit promáčenou obuv,“ dodal Pavel Janík.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Městská policie Zlín