Strážníci spěchali na pomoc ženě, která se pokusila o sebevraždu

10.11.2020 08:17

ZLÍN - Doslova o život šlo v neděli 8. listopadu večer v jednom z bytových domů na zlínském sídlišti Jižní Svahy.

„Deset minut před devatenáctou hodinou přijalo stálé operační centrum Městské policie Zlín oznámení od mladistvého chlapce. Ten uvedl, že jeho matka odeslala SMS, ve které sděluje úmysl ukončit svůj život. Mladý muž se poté ihned vydal k jejímu bytu, ale vstupní dveře jsou zamčeny a klíč se nachází z vnitřní strany zámkové vložky. Na místo tak okamžitě zamířila hlídky MP Zlín z místního okrsku a Útvaru operativního zásahu. Operační důstojník také současně zalarmoval Policii ČR a zdravotnickou záchrannou službu,“ sdělil dnes zástupce ředitele MP Zlín Pavel Janík.

O sedm minut později se potvrdilo, že obava mladého muže byla důvodná. Dveře od bytu nešly odemknout a na zvonění a klepání uvnitř nikdo nereagoval. Jeden ze strážníků proto přelezl ze sousedního bytu na balkon, odkud vstoupil za použití síly dovnitř.

„Zde poté nalezl ležící 38letou ženu, kterou se strážníkům společně s policisty podařilo přivést k vědomí. Dotyčná jim potvrdila, že chtěla ukončit svůj život a pozřela větší množství různých léků, které zapila alkoholem. Zdravotničtí záchranáři následně ženu převezli k dalšímu ošetření do nemocnice,“ popsal Pavel Janík.

V krátké době se tak jedná již o druhý případ, kdy hlídky MP Zlín spěchaly na pomoc lidem, kteří se rozhodli dobrovolně ukončit svůj život.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Městská policie Zlín