Strážníci řešili muže, kteří měli potřebu ničit odpadkové koše

08.08.2021 07:56

ZLÍN - Krátce před desátou hodinou večerní ve středu 4. srpna hlídka Útvaru kynologické služby Městské policie Zlín kontrolovala centrum města. Pozornosti strážníků přitom neušel muž, který v rozepři se svojí přítelkyní kopl do odpadkového koše.
„Hlídka MP Zlín následně s 49letým mužem pohovořila a dozvěděla se, že tak učinil v zjevném rozrušení, jehož příčinou byla právě přítomná žena. Jelikož na koši žádná škoda nevznikla, mohla být věc uzavřena poučením, že nádoby na odpadky za nevhodné poznámky nemohou, tudíž si takové zacházení nezaslouží,“ sdělil zástupce ředitele MP Zlín Pavel Janík.
Stejná hlídka, stejný den, jen o čtvrthodinu později zavítala do sadu Svobody. „Zde strážníci spatřili mladého muže, který zuřivě atakoval odpadkový koš až do okamžiku, kdy nevydržely sváry v jeho spodní části, načež se plechovánádoba poroučela k zemi. Dvaadvacetiletý Zlíňan hlídce vysvětlil, že měl pro své jednání vážný důvod, údajně si totiž namíchal špatné drinky, a tak se potřeboval vybít,“ řekl mluvčí zlínských strážníků.
Následné orientační vyšetření u něj prokázalo na 2,2 promile alkoholu v organizmu a současně byla zjištěna předchozí aplikace jiných návykových látek. „Vzhledem k tomu, že jednáním dotyčného došlo ke škodě na veřejně prospěšném zařízení, bude mít věc dohru v přestupkovém řízení. Výtržníka zde vedle pokuty nemine ani povinnost náhrady způsobené škody,“ uzavřel Pavel Janík.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Městská policie Zlín