Strážníci přistihli vandala, který pod vlivem alkoholu ničil odpadkové koše

17.07.2022 07:59

ZLÍN - Potíže se sebeovládáním po konzumaci alkoholických nápojů zjevně trápí 19letého mladíka ze Zlína, který se v noci před týdnem pustil do poněkud neférového souboje s odpadkovými koši. K jeho smůle jej ale přistihla pěší hlídka Městské policie Zlín z okrsku Jižní Svahy.
„Když krátce před půl dvanáctou kontrolovali strážníci ulici Okružní, upoutal jejich pozornost hlasitý křik a kovové rány. Vzápětí se jim naskytl pohled na běsnícího mladého muže, který na zastávce MHD řval na celé kolo a kopal do odpadkového koše. Hlídka MP Zlín učinila přítrž jeho neurvalému jednání a zjistila, že mu v organizmu koluje na 2,8 promile alkoholu,“ uvedl Pavel Janík, zástupce ředitele zlínské městské policie.
Jak se dalo předpokládat, mladík nebyl schopen k celé věci uvést vcelku nic kloudného. Důvod, proč jeden odpadkový koš sundal z držáku a z výšky hodil do podchodu, stejně jako proč měl potřebu do druhého kopat, a proč v těsné blízkosti bytových domů rušil noční klid, tak zůstal nezodpovězen.
„Ačkoliv mladý muž způsobené znečištění odstranil, přestupkovému řízení se stejně nevyhne. Při jeho protiprávním jednání totiž vznikla škoda na obou nádobách na odpadky. Vedle pokuty jej tak nejspíše čeká také náhrada způsobené škody,“ dodal Pavel Janík.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Městská policie Zlín