Strážníci krotili labilního muže, který hodil odpadkový koš na trolejbus

26.02.2023 15:24

ZLÍN - Poškozením trolejbusu MHD a odpadkového koše vyústilo labilní chování 33letého muže, který v pondělí 20. února dopoledne řádil na zastávce náměstí Míru.
„Tři čtvrtě hodiny před polednem přijalo stálé operační centrum Městské policie Zlín oznámení od svědkyně, která poskytla popis podezřelého a uvedla, že verbálně napadá další cestující. Na místo tak ihned spěchaly nejbližší motorizované hlídky. Ještě do příjezdu strážníků pak rozrušený muž uchopil odpadkový koš, který mrštil na trolejbus stojící v zastávce. Po chvíli jej dokonce znovu sebral a vhodil dovnitř vozu do prostoru pro cestující,“ popsal incident Pavel Janík, zástupce ředitele Městské policie ve Zlíně.
O čtyři minuty později byla hlídka MP Zlín na místě incidentu a zjistila, že se jedná o strážníkům dobře známého jedince, jehož chování je nejen projevem jeho momentálního zdravotního stavu, ale také důsledkem předchozí konzumace alkoholických nápojů. Orientační vyšetření totiž prokázalo na 0,9 promile alkoholu v dechu.
„Vzhledem k těmto skutečnostem hlídka MP Zlín na místo přivolala zdravotnickou záchrannou službu. Protiprávní jednání, při němž byla způsobena škoda na majetku dopravní společnosti, bude mít dohru před správním orgánem,“ dodal Pavel Janík.

Vlastimil Langer

Zdroj na foto: Městská policie Zlín