Strategický výbor doporučuje koupi budovy internátu

27.05.2023 12:00

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - V Rožnově zasedal strategický výbor, který projednával několik investičních záměrů města. „Jedním z hlavních bodů byl nákup budovy bývalého internátu, kterou má město v plánu přestavět na byty. Strategický výbor se k nákupu vyjádřil kladně a doporučil zastupitelstvu města prodej bytů na ulici Lesní k zajištění financování nákupu,“ uvedla Petra Graclíková, rožnovská tisková mluvčí.

Strategický výbor je poradním orgánem zastupitelstva města a podává doporučení k postupu v různých investičních záměrech. Jedním z témat posledního jednání byl právě nákup budovy bývalého internátu. Město by jej mělo pořídit za cenu 26 milionů korun. Aktuálně se zde nachází 72 pokojů se sociálním zázemím o podlahové ploše 25 m² a vizí je přestavět budovu na několik desítek bytů o velikosti menší 1kk a větší 2kk. Byty by poté mohly sloužit jako startovací pro mladé nebo pečovatelské byty pro seniory. Financování nákupu budovy by měly proběhnout díky prodeji městských bytů na ulici Lesní. Současně bude město žádat o finanční podporu SFPI.
 „Chceme, aby se lidem v Rožnově dobře žilo, a musíme hledat cesty, jak občanům pomáhat. Bydlení je bezesporu stále aktuální téma a základní potřeba každého z nás. Nákup internátu nám pomůže zvýšit počet bytů ve městě. Menší, jednopokojové, byty by mohly sloužit pro starší seniory nebo mladé lidi těsně po škole. A ty větší, vícepokojové, by byly vhodné třeba pro mladé rodiny. Je to forma, jak může město lidi podpořit ve startu nebo právě naopak starším lidem dopřát důstojné bydlení za odpovídající cenu,“ řekl starosta města Jan Kučera.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Rožnov pod Radhoštěm