Štěstěna dnes přála fotbalovým Ševcům, kteří vybojovali veledůležité body

24.02.2021 18:51

ZLÍN – S notnou dávkou štěstí a také za přispění mladoboleslavského gólmana Diviše porazili dnes zlínští fotbalisté v dohrávce 18. kola první ligy Mladou Boleslav 2:1 brankami Tomáše Poznara a Youby Dramého.
Úvod utkání patřil domácím, jenže Dramé proti hostující obraně neuspěl, stejně jako se neujala Poznarova hlavička.  Rušno bylo i před brankou Zlína. Mladoboleslavského Zmrhala v dobré pozici vychytal gólman Dostál, vyloženou šanci pak zahodil Škoda, který nadvakrát nedokázal dopravit míč do zlínské sítě.
Domácí šli do vedení po přestávce. Brankáři Divišovi se nepovedla rozehrávka, míč zachytil Poznar a poslal ho nezadržitelně k tyči – 1:0. Gól hosty nabudil k větší aktivitě a zanedlouho mohli nepříznivý stav srovnat. Po závaru před zlínskou svatyní se míč dostal ke zcela volnému Škodovi a ten snad ze dvou metrů nedokázal trefit poloprázdnou branku.
Poté přišly chvíle Youby Dramého. Nejprve orazítkoval břevno mladoboleslavské branky a v 78. minutě se už trefil a prudkou ranou nedal Divišovi šanci – 2:0. Hosté pak ještě v nastavení připravili Dostála o čisté konto a gólem Takácse snížili na rozdíl jednoho gólu, jenže Ševci si už šťastné, ale vybojované vítězství nedali vzít.

FC Fastav Zlín – FK Mladá Boleslav 2:1 (0:0) Branky Zlína: 51. Poznar, 78. Dramé. Zlín je v tabulce na 13. místě.

Vlastimil Langer

Foto: FC Fastav Zlín