Štědrý den ve Zlíně: Zaplavená komunikace, vši šatní a lední medvědi

29.12.2020 07:58

ZLÍN - Letošní Štědrý den probíhal ve Zlíně poměrně klidně a strážníky městské policie zaměstnalo znatelně méně událostí než v běžný volný den.
„Krátce před polednem kontrolovala hlídka z okrsku Kostelec-Štípa komunikaci mezi místní částí Štípa a obcí Hvozdná, kterou zaplavila voda ze zdejších polí. Jak bylo následně zjištěno, příčinou byly ucpané kanalizační vpusti naplavenými kameny, větvemi, zbytky rostlin, zeminy a bohužel také odpadky. Strážníkovi se po chvíli podařilo vpusti vlastními silami vyčistit a zprůchodnit. Bylo tak otázkou jen několika dalších chvil, kdy se voda vrátila zpět do odvodňovacího koryta a přestala ohrožovat bezpečnost silničního provozu,“ uvedl zástupce ředitele MP Zlín Pavel Janík.
V odpoledních hodinách pak byla přivolána hlídka MP Zlín do průmyslového areálu, kde podnapilá osoba tloukla pěstmi do oken jedné z budov. Strážníci zjistili, že se jedná o šestačtyřicetiletého muže, který nedokázal v důsledku těžké opilosti kontrolovat své chování. „Po provedeném lékařském vyšetření tak následoval jeho převoz k bezpečnému vystřízlivěnído kroměřížské záchytné stanice. Zde bylo zjištěno, že dotyčný trpí nakažlivou kožní chorobou a jeho tělo i oděv jsou zcela zahmyzeny vší šatní. Strážníky tak čekala po návratu kompletní dezinfekce a dezinsekce jak služebního vozidla, tak i stejnokrojů,“ vylíčil další událost Štědrého dne Pavel Janík.
Ve večerních hodinách přijalo stálé operační centrum MP Zlín oznámení od pracovníka ostrahy jedné ze zdejších firem. Operačního důstojníka přesvědčoval, že na vlastní oči viděl, jak po areálu chodí čtveřice ledních medvědů – mělo se podle něj jednat o medvědici s medvíďaty, kteří slídili mezi garážemi. K prověření podobných typů oznámení vyjíždí zásadně hlídka MP Zlín vycvičená pro odchyt zatoulaných zvířat a vybavená analyzátorem alkoholu v dechu.
„Když se strážníci s dotyčným zkontaktovali, muž opravil své tvrzení, a z bílých medvědů se rázem stali hnědí. Podle něj již měla medvědí rodinka areál opustit, a to tak, že přelezla plot a vydala se k řece. Hlídka MP Zlín společně s ním prověřila areál, zda se nemohlo jednat o nějaká jiná zvířata běžná ve zdejších končinách, ale ani zde ani v okolí se žádné stopy po mohutných šelmách nenacházely,“ popsal Janík.
„Následovalo tak vyšetření na ovlivnění alkoholem, které bylo, tak trochu podle očekávání, pozitivní,“ uzavřel zástupce ředitele městské policie s tím, že strážníci následně informovali odpovědnou osobu, která si provedla ve věci vlastní opatření.
Vlastimil Langer
Zdroj: Městská policie Zlín

Foto podnapilého výtržníka: MP Zlín