Stavbaři opraví povrch komunikace ve Vrchlického ulici i v Trávnických zahrádkách

26.05.2023 11:28

KROMĚŘÍŽ - Silnice ve Vrchlického ulice bude mít nový povrch. Polovinu komunikace opraví plynárenská společnost, která zde rekonstruuje plynovodní potrubí. „S ohledem na tuto akci nám přišlo vhodné, aby se město postaralo o opravu druhé poloviny a silnice ve Vrchlického ulici byla celá v novém,“ informoval místostarosta Karel Holík.
Záměr již schválila městská rada. „Náklady přesáhnou půl milionu korun. Silnici včetně části hrazené městem opraví firma najatá plynárenskou společností. Práce ve Vrchlického ulici a v jejím okolí si naplánovala do konce července, komunikace by tak měla být opravena ještě v letních měsících,“ uvedla Jan Vondrášek, kroměřížský tiskový mluvčí.
Téměř půl milionu korun radní uvolnili na opravu silnice v části města Trávnické zahrádky. „Jedná se o úsek ve směru příjezdu od letiště. Část vozovky je zlomená a rozpraskaná,“ popsal vedoucí radničního odboru služeb Lambert Hanzal. Práce na opravě komunikace v Trávnických zahrádkách obstará společnost Správa a údržba silnic Kroměřížska. Hotovo by mělo být nejpozději v září.

Vlastimil Langer

Zdroj: Městský úřad Kroměříž