Stavba Kulturního centra pokračuje, podpis smlouvy se blíží

15.10.2022 07:25

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Zástupci vedení města Rožnov pod Radhoštěm spolu se zhotovitelem hlavní stavby Kulturního centra mají za sebou další řadu jednání. „V následujících dnech se očekává podpis smlouvy mezi zhotovitelem hlavní stavby a subdodavatelem dřevostavby. Současně jsou odstraňovány poslední nedostatky v projektové dokumentaci a také se jedná o navýšení ceny za hlavní stavbu ve výši 12 procent,“ sdělila Petra Graclíková, rožnovská tisková mluvčí.
„Za součinnosti architekta projektu se nám podařilo odstranit již téměř všechny nedostatky v projektu, které nám byly vytýkány ze strany zhotovitele. Většina je již přeprojektována a nyní pracujeme na několika posledních nedostatcích, které však nebrání v pokračování příprav dílenské dokumentace. Současně projednáváme podklady k navýšení ceny za hlavní stavbu, kde je nyní otevřená diskuze o navýšení až o 12 %. Rozhodnutí o konečné výši však můžeme provést až po důkladném vyhodnocení podkladů. Zásadním tématem je nyní prodloužení termínu dokončení stavby do konce roku 2023, což je pro nás akceptovatelné, z právního hlediska je však pro nás klíčové mít k dispozici změnové listy od zhotovitele,“ uvedl starosta města Jiří Pavlica.
V následujících dnech jsou plánována jednání mezi zhotovitelem hlavní stavby a subdodavatelem dřevostavby k doladění obchodních podmínek a detailů smlouvy.

Vlastimil Langer

Zdroj: MěÚ Rožnov pod Radhoštěm

Foto: Archiv SNZ