Starý pán ležel na podlaze bez pomoci dva dny, jeho sestra přivolala strážníky

01.11.2020 08:45

ZLÍN – Ze strachu o život svého čtyřiasedmdesátiletého bratra zalarmovala v uplynulých dnech zlínskou městskou policii jeho o dva roky starší sestra.
„Krátce po druhé hodině odpolední se na Městskou policii Zlín prostřednictvím tísňové linky 156 obrátila žena, která uvedla, že má strach o svého bratra. Když se jí nepodařilo s dotyčným spojit telefonicky, vydala se za ním osobně. V zámkové vložce vstupních dveří bytu však byl zasunut klíč, který bránil dveře otevřít. Zevnitř se přitom ozývalo slabé volání o pomoc.
Na místo tak okamžitě zamířila hlídka z Útvaru operativního zásahu MP Zlín, která dorazila během pěti minut od přijetí oznámení,“ sdělil Pavel Janík, první zástupce ředitele MP Zlín.
Po vyhodnocení situace strážníci využili zákonného oprávnění a za pomoci nářadí vstoupili přes balkon do bytu.
„Zde nalezli ležícího muže, který byl dehydrovaný a stěžoval si na bolest zad. Strážníci mu poskytli první pomoc a současně přivolali zdravotnickou záchrannou službu.  Městští policisté se od muže dověděli, že na podlaze leží již od soboty, kdy se mu nečekaně zatočila hlava, a upadl,“ dodal Pavel Janík.
Záchranáři poté seniora převezli k dalšímu ošetření do krajské nemocnice.

Text a foto: Vlastimil Langer

Zdroj: Městská policie Zlín