Starostka ocenila sportovní úspěchy Jiřího Ingra

05.12.2021 07:52

OTROKOVICE - Úspěchy talentovaného sportovce, veslaře Jiřího Ingra, neunikly pozornosti otrokovické starostky Hany Večerkové, která jej pozvala na radnici, aby mu společně s místostarostou Petrem Ťopkem poblahopřáli k titulu Mistra Evropy a předali finanční dar.
„Povídání především o sportu a příjemná atmosféra provázela společné setkání představitelů města s mladým sportovcem, který se také zapsal do pamětní knihy města. V posledním roce patří mezi největší úspěchy Jiřího Ingra třetí místo na Mistrovství světa a první příčka na Mistrovství Evropy,“ uvedla tisková mluvčí radnice Lenka Vaculová.
„Dosažení takových výsledů si od sportovce žádá píli, vytrvalost a často i odříkání. Jirka skvěle reprezentuje město na celosvětové úrovni. Chtěli jsme mu osobně poblahopřát k dosaženým úspěchům, popřátštěstí a vyjádřit podporu do budoucna. Sportování na špičkové úrovni a cestování po světě je krásné, ale také finančně náročné. Proto jsmese rozhodli věnovat Jirkovi dar ve výši pěti tisíc korun, který pomůže pokrýt alespoň část nákladů spojených se sportem,“ řekla starostka města Otrokovice Hana Večerková.
„Každoročně oceňujeme sportovce v několika kategoriích při slavnostním večeru. Vzhledem k tomu, že jde vždy o úspěchy uplynulého roku, nejnovější dosažené výsledky Jirky jsme nemohli započítat. Mimořádný úspěch si ale zaslouží uznání okamžitě. Proto jsem rád, že Jirka pozvání na radnici přijal,“ doplnil místostarosta Petr Ťopek. 
Veslování má v Otrokovicích dlouholetou tradici. Za téměř stoletou historii odchoval veslařský klub řadu úspěšných reprezentantů. Nelze nezmínit alespoň bratry Oldřicha a Pavla Svojanovské, kteří v r. 1969 získali titul mistrů Evropy na dvojce s kormidelníkem a dalších 10 let patřili k nejlepším světovým veslařům, získávajícím pravidelně medaile na mistrovstvích světa a olympiádách.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Otrokovice