Srážku dvou aut v Kašavě zavinil zřejmě zdrogovaný řidič

25.08.2020 15:50

KAŠAVA - V pondělí 24. srpna po deváté hodině ráno nezvládl řízení mladý řidič ve vozidle Škoda Fabia, který v chatové oblasti v Kašavě na Zlínsku čelně narazil do protijedoucího vozidla Škoda Octavia, které řídila jednatřicetiletá žena. I přes hrozivě vypadající nehodu utrpěli oba řidiči lehké zranění. Škoda na obou vozidlech činí téměř sto tisíc korun. O nehodě jsme informovali včera, jenže dnes zveřejnila policie další podrobnosti.
„Dechová zkouška byla u obou řidičů negativní, zkouška na přítomnost drog byla u dvacetiletého řidiče Škody Fabia pozitivní. A rozhodně to nebylo poprvé. Mladý řidič, který dopravní nehodu s největší pravděpodobností zavinil, není pro policisty žádným nováčkem. Jen za poslední tři měsíce ukázala pozitivní hodnotu zkouška na přítomnost drog v těle řidiče při silničních kontrolách celkem v jedenácti případech. Mladík několikrát odmítl lékařské vyšetření, které by přítomnost drog potvrdilo nebo vyvrátilo,“ informovala policejní mluvčí Monika Kozumplíková.
Včera odpoledne zlínští policisté mladého řidiče obvinili ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, a to prozatím ve čtyřech případech.
„Obviněnému v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.
Jeho další protiprávní jednání zůstává nadále v šetření. Čekáme na výsledky zdravotních vyšetření a v některých případech také na výsledky znaleckých posudků k vyhodnocení množství drog v těle,“ dodala mluvčí.
Drogy stály i za jeho dalším čelním nárazem do jiného vozidla, k němuž došlo začátkem července ve Vizovicích.
„Kromě toho je podezřelý ze spáchání trestných činů krádež, neoprávněné užívání cizí věci a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, kterých se měl dopustit v Lukově na Zlínsku,“ připomněla Monika Kozumplíková.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Policie Zlínského kraje