Sprejer poškodil budovy i chodníky na sídlišti Oskol

01.07.2022 12:00

KROMĚŘÍŽ - Kroměřížští strážníci dopadli v těchto dnech sprejera, který nastříkal nápisy na chodník před bývalou diskotékou Oskol, u oploceného hřiště v ulici Mánesova, na Erbenově nábřeží a také na budovy obchodního centra a pošty na sídlišti Oskol.
„Případ pro podezření ze spáchání trestného činu poškozování cizí věci převzala Policie ČR,“ sdělil ředitel městské policie Libor Kubiš.
Dílo sprejera v ulici Oskol zjistila operátorka městského kamerového systému. „Po vyhodnocení záznamu strážníci dospěli k názoru, že by pachatelem mohla být jim známá osoba bez domova. Hlídka jednatřicetiletého muže zadržela. Uvedl, že nápisy nastříkal on a že mu bylo jasné, že se na to přijde,“ doplnil Kubiš s tím, že se v poslední době jedná o ojedinělý případ sprejerství.
Kroměřížská radnice v roce 2019 otevřela v ulici Legionářů u areálu Základní školy Zachar legální graffiti stěnu, místo, kde se nejen děti a mládež mohou věnovat street artu a modernímu umění. Město si od legální graffiti stěny slibuje právě mimo jiné i to, že alespoň některé děti a mládež nebudou své výtvory tvořit na místech, kde nemají co dělat.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Městský úřad Kroměříž