Správa a údržba silnic Slovácka v Uherském Brodě má nové dílny a zázemí pro zaměstnance

15.09.2022 09:15

ZLÍNSKÝ KRAJ – Přesně na den od zahájení stavebních prací byla po roce dokončena nová budova Správy a údržby silnic (SÚS) Slovácka v Uherském Brodě, jejímž zakladatelem je Zlínský kraj. „Slavnostního otevření nového objektu v areálu SÚS v Prakšické ulici se v úterý 13. září zúčastnili hejtman Radim Holiš a jeho náměstek pro dopravu Radek Doležel. Jde o nejvýznamnější investici SÚS Slovácka za posledních dvacet let,“ uvedla Soňa Ličková, krajská tisková mluvčí.
„Původně bylo středisko neprakticky rozděleno na dvě části vzdálené od sebe asi 300 metrů. Došlo proto k logickému kroku, tedy k prodeji spodní části prostor a sjednocení obou provozů na jedno místo. Nový objekt výrazně zefektivní a zjednoduší práci,“ vysvětlil náměstek Radek Doležel s tím, že výnosem z prodeje byla financována zhruba polovina nákladů projektu. Investiční akce přišlacelkem na celkem 34,5 milionu korun, zbylou část financovala SÚS Slovácka.
„Práce, které zajišťuje správa silnic, jsou pro kraj nepostradatelné. Proto je potřeba, aby společnost měla kvalitní a moderní areál, který jí poskytne potřebné zázemí. Do každého majetku je potřeba investovat a zhodnocovat ho. Přeji, aby nové prostory dobře sloužily,“ řekl hejtman Radim Holiš.
Kromě dvoupatrové administrativní části s dispečinkem a zázemím pro zhruba třicítku zaměstnanců jsou součástí stavby nové dílny. Další část areálu bude SÚS postupně modernizovat. „Nové dílny budou sloužit k přestrojování mechanismů na letní a zimní údržbu i k opravám běžného vozového parku. Celé středisko je nyní zmodernizováno. Je za námi kus práce a skvělý výsledek. Jsem moc rád, že se podařilo nový objekt zrealizovat,“ prohlásil jednatel SÚS Slovácka Michal Hanačík.
Zaměstnanci střediska se celoročně starají o 250 kilometrů silnic na Uherskobrodsku a provádějí stavební a údržbové práce pro firmy a obce. Do Uherského Brodu hledá aktuálně Správa a údržba silnic nového vedoucího střediska.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Zlínský kraj