Sportuj! ve Valmezu letos poprvé

10.09.2021 08:50

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Zářijové Dny města Valašské Meziříčí nabídnou kromě tradičních akcí i pár nových formátů. Jedním z nich je prezentace místních sportovních klubů pod názvem Sportuj!, která se uskuteční vsobotu11. září od 9.00 do 16.00 hodin.

„Atletika, basketbal, biatlon, karate, gymnastika, tenis, ale třeba i běh na kolečkových lyžích – to je výčet jen některých sportů, které si děti budou moci na Letním stadionu TJ Valašské Meziříčí vyzkoušet,“ uvedl tiskový mluvčí meziříčské radnice Jakub Mikuš.
 „Tato celodenní sportovní akce má pomoci rodičům i dětem vybrat ideální sport. Na naši výzvu odpověděly téměř všechny sportovní kluby a oddíly z Valašského Meziříčí a nabídka bude tedy opravdu pestrá. Děti si budou moci každý sport důkladně zkusit a poté se rozhodnou, co by je bavilo nejvíc,“ představila novinku letošních Dnů města místostarostka Zdislava Odstrčilová.

Návštěvníky čeká i pár překvapení. „Speciálním dopoledním hostem bude David Rozehnal, dlouholetý reprezentační fotbalový obránce a bronzový medailista z Mistrovství Evropy 2004. Setkání s ním by si děti neměly nechat ujít,“ prozradila další náplň sportovního dne místostarostka.
Po celý den budou mít navíc rodiče možnost nechat zdarma provést profesionální analýzu sportovních předpokladů svých dětí od odborné firmy.

Vlastimil Langer
Zdroj: MěÚ Valašské Meziříčí