Sportuj 22: Přehlídka nabídne dětem dvacítku sportů a mimořádný doprovodný program

20.05.2022 11:16

STARÉ MĚSTO - V sobotu 21. května od 10 do 18 hodin se Sportpark Rybníček ve Starém Městě stane dějištěm největšího veletrhu sportu v regionu. Dvacítka sportovních klubů a spolků ze Slovácka tam dá dětem možnost vyzkoušet si nejrůznější pohybové aktivity a třeba si rovnou odnést přihlášku do vysněného sportovního klubu.
„Fotbal, šachy, šerm, tanec, veslování, tenis, házená, bikros a mnoho dalších stanovišť, na kterých budou sportovní kluby a spolky prezentovat svoje aktivity. U každého z nich si děti vyzkoušejí, zda je sport zaujme, rodiče budou mít možnost promluvit si s trenéry. Tak bude vypadat akce Sportuj 22 v sobotu 21. května ve Sportparku Rybníček Staré Město. Už ve čtvrtek a v pátek navštíví Sportpark Rybníček více než tisícovka dětí z mateřských a základních škol, v sobotu je akce určena široké veřejnosti,“ uvedla za pořadatele Petra Kučerová.
Myšlenka přivést děti ke sportu a zdravému pohybu zaujala i významné sportovce.„Pohyb a sport mě provází celý život a chci k němu vést i svoji dceru. Jsem rád, že pohyb a sportování je pro ni přirozenou aktivitou, kterou dělá ráda. Proto se jí snažím ukázat veškeré sporty a nechat na ní, aby si sama vybrala, který ji bude nejvíc bavit. Festival Sportuj 22 je ideální příležitostí pro rodiče seznámit naše děti s dvacítkou různých sportů a třeba je přímo na místě do některého přihlásit,“ řekl Milan Petržela, hráč 1.FC Slovácko s největším počtem startů v české nejvyšší soutěži.
„Sport je nejlepší pohybová aktivita, a když s ní začnou v raném věku, je pro děti nejlepší náplní volného času. Na sportovním festivalu Sportuj 22 si mohou vyzkoušet dvacítku sportů a vybrat si ten, který se jim bude nejvíc líbit. Navíc je to určitě ideální program na sobotu pro celou rodinu,“ přitakal mu Michal Tabara, bývalý 50. hráč světového žebříčku ATP a dnes trenér klubu Tenis Slovácko.
Organizátoři složení z několika sportovních spolků a klubů z celého regionu připravili i mimořádně zajímavý doprovodný program. Uskuteční se fotbalové utkání bývalých hráčů 1. FC Synot - Jiskra Staré Město, kde přislíbili účast například Veliče Šumulikoski, Jiří Kowalík, Darko Šuškavčević a další. Simultánní utkání s veřejností absolvuje šachový mezinárodní mistr David Kaňovský.
„K dispozici bude biatlonová střelnice, skákací hrad, soutěže a možnost prohlédnout si autoveterány nebo se projet zbrusu novým modelem auta. Celým dnem bude provázet herec Slováckého divadla David Vaculík,“ dodala Petra Kučerová.
Vstupné na akci Sportuj 22 budou platit pouze dospělí, a to 100 korun, děti mají vstup zdarma. Vstupenky budou slosovatelné o ceny. Podrobnosti najdou zájemci na webu www.sportparkrybnicek.cz a ve facebookové události SPORTUJ 22.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Sportpark Rybníček