Sportovní hala bude sloužit Rožnovanům

27.04.2024 12:13

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Město Rožnov pod Radhoštěm se rozhodlo investovat do nákupu sportovní haly, která bude sloužit místním obyvatelům. Celková částka určená na nákup sportovní haly činí 24 milionů Kč. Sportovní halu nabyde do vlastnictví společnost Sportoviště Rožnov s.r.o.
„Město Rožnov pod Radhoštěm již v loňském roce aktivně přistoupilo k řešení dlouhotrvajícího problému nedostatečných sportovních kapacit. Po fázi analýz a jednání bylo rozhodnuto o nákupu již existující sportovní haly, a to konkrétně JOKRA hall. Předpokládá se, že nákupem sportovní haly JOKRA hall nedojde k pozastavení tréninků tenisových klubů. I nadále bude oddíl tenisu mít možnost využívat dva tenisové kurty, avšak dojde k reorganizaci tréninků v souvislosti s absencí jednoho kurtu. Třetí kurt bude nabídnut buď oddílu badmintonu nebo oddílu trampolín,“ uvedla Petra Graclíková, rožnovská tisková mluvčí.
„V Rožnově zoufale chybí volný čas v tělocvičnách a halách. Sportovní kluby se navzájem přetahují o volnou hodinu. Je to limit pro rozvoj sport i nabídku sportu pro děti a mládež. Jsem rád, že výsledky všech jednání vedly k nákupu a věřím, že nová městská sportovní hala bude naplno využita,“ řekl starosta města Jan Kučera.
Vize města je vybudovat multifunkční sportovní halu, která poskytne dostatečné zázemí pro sportovní oddíly, umožní konání reprezentativních soutěží a nabídne široké spektrum možností pro veřejnost k trávení volného času. Současně je v plánu v budoucnu zastřešení venkovních kurtů, kam by se poté přesunul tenis a tím se uvolnily vnitřní prostory pro další sporty.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: MěÚ Rožnov pod Radhoštěm