Spolujezdec řidiče, který zavinil nehodu, v nemocnici zemřel

25.04.2022 16:57

KROMĚŘÍŽSKOKe srážce dvou osobních aut mezi obcemi Kvasice a Bělov vyjížděli v sobotu 23. dubna krátce po půl třetí dopravní policisté. Řidič, který nehodu zavinil, skončil iv nemocnici stejně jako jeho spolujezdec, který zde však zraněním podlehl. 
„Devětatřicetiletý řidič vozidla Volkswagen Passat jel od Bělova na Kvasice. Podle dosavadních informací nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, stavu a povaze komunikace a povětrnostním podmínkám. Překročil nejvyšší povolenou rychlost mimo obec, vjel v levotočivé zatáčce na nezpevněný okraj vozovky, poté přejel do protisměru, kde se střetl s vozidlem Volkswagen Golf. Ve smyku Passat přejel opět na pravou nezpevněnou krajnici, pak do protisměru a vlevo mimo cestu, kde narazil do směrového sloupku, náletových dřevin a do vzrostlého stromu,“ popsala nehodu Barbora Balášová, policejní mluvčí.

Řidiče Passatu, dvaatřicetiletého spolujezdce a třiadvacetiletou ženu sedící na zadním sedadle odvezli záchranáři do nemocnice ve Zlíně. Spolujezdec pak v nemocnici zraněním podlehl. „Vzhledem ke zranění nebylo u řidiče možné na místě provést dechovou zkoušku. Řidič a spolujedoucí z golfu vyvázli bez zranění. Dechová zkouška byla u čtyřiačtyřicetiletého řidiče Golfu negativní,“ dodala policistka. Kriminalisté nehodu nadále vyšetřují.
Vlastimil Langer

Zdroj: Policie Zlínského kraje
Foto z místa nehody: HZS Zlínského kraje