Spolubydlící zapomněl vypnout sporák a od druhého inkasoval ránu pěstí

30.04.2021 13:40

ZLÍN - U potyčky dvou spolubydlících zasahovala hlídka Městské policie Zlín v sobotu 24. dubna v noci.
„Dvacet minut před třiadvacátou hodinou přijalo stálé operační centrum Městské policie Zlín oznámení od 54letého muže, který byl fyzicky inzultován svým mladším spolubydlícím. Protože se dotyčný ukryl ve svém pokoji a měl obavy z další eskalace situace, spěchala na místo hlídka z okrsku Jižní Svahy,“ řekl k incidentu I. zástupce ředitele MP Zlín Pavel Janík.
O devět minut později se strážníci zkontaktovali se zjevně podnapilým oznamovatelem, který se jim svěřil, že příčinou konfliktu bylo jeho opomenutí vypnout plynový spotřebič. To spolehlivě rozpálilo jeho spolubydlícího, který mu připomněl povinnosti uživatele plynového sporáku úderem pěstí do obličeje.
„Následovalo orientační vyšetření na ovlivnění alkoholem, kterému se oznamovatel odmítl podrobit a u druhého z ubytovaných, 46letého muže ze Zlína, prokázalo na 1,8 promile alkoholu v dechu. Poté, co napadený muž objekt opustil s tím, že si jde hledat jiné ubytování, vyřešila hlídka MP Zlín přestupek proti občanskému soužití uložením pokuty,“ uzavřel Pavel Janík.

Vlastimil Langer

Zdroj: Městská police Zlín

Ilustrační foto: Archiv SNZ