Společné česko-slovenské hlídky zůstávají v příhraničí i nadále

10.02.2023 08:11

POLICIE ZLÍNSKÉHO KRAJE - I po skončení znovuzavedení ochrany na státní hranici se Slovenskem v příhraničí policisté zůstávají. „V blízkosti bývalých hraničních přechodů provádíme namátkové kontroly vozidel a dále realizujeme zvýšený dohled na tzv. zelené hranici. Výkon služby tu navíc bude probíhat formou společných česko-slovenských hlídek,“ informovala včera krajská policejní mluvčí Simona Kyšnerová.
Ve čtvrtek 9. února dopoledne se na bývalém hraničním přechodu ve Starém Hrozenkově při zahájení výkonu služby česko-slovenských hlídek setkali policejní náměstci – náměstek ředitele Krajského ředitelství policie Zlínského kraje pro vnější službu Bohdan Varyš a náměstek ředitele Krajského ředitelství policejního sboru v Trenčíně L‘ubomír Vavruš. Potvrdili tak svoji předchozí domluvu o fungování spolupráce při ochraně příhraničí. Cílem této spolupráce je potírání nelegální tranzitní migrace.
„Aktuálně prezentovanou součinnost mezi českou a slovenskou policií nelze označovat za ojedinělou, neboť ji v různých formách provádíme již dlouhodobě. A netýká se pouze problematiky tzv. nelegální migrace, ale mimo jiné i majetkové či násilné trestné činnosti přesahující hranici mezi oběma státy,“ dodala policejní mluvčí.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Policie Zlínského kraje