Spisovatelka Klára Janečková představila novinářům svoji novou knihu

16.10.2018 17:47

ZLÍN – V pořadí desátou knihu nazvanou Pád do tmy vydává v těchto dnech spisovatelka Klára Janečková. Novinářům román představila v pondělí 15. října na tiskové konferenci ve Zlíně.
Děj románu tentokrát situovala do jeskyňářského podzemí ve Slovinsku, kam se osmnáctiletá Tereza Brašová uchýlí před otčímem, který ji sexuálně zneužíval. Ve slovinských jeskyních začne pracovat jako průvodkyně v největším krasu Evropy a časem se proslaví jako záchranářka. Mezitím Petr Brašov šplhá po politickém nebi s touhou stát se poslancem. Když zajistí, kde Tereza žije, násilím ji donutí vrátit se do Prahy, aby její popularity využil pro svou mediální kampaň. Seznámí Terezu se svou novou rodinou. Při pohledu na jeho další nevlastní dceru Petru je Tereze jasné, že je rovněž Brašovou pedofilní obětí. 
Brašov si navíc vydržuje mladou milenku Danielu, na níž ukájí své deviantní choutky. Nemůže se proto smířit s tím, když ho nečekaně opustí. Raději by ji viděl mrtvou než s někým jiným. Ke svému záměru získat ji zpět zneužije nebohou ustrašenou Petru. Tajně Danielu s Petrou v autě sleduje. Zaútočí na ni a zraněnou nechá bez pomoci na silnici. Petra vše nahlásí na policii. Rozjíždí se mediální aféra a poté soud. Na jedné straně stojí vlivný politik, na druhé jeho dvě oběti, kterým nikdo příliš nevěří. Tereza se o všem dozví ve Slovinsku a pochopí, že už nemůže dál mlčet. Rozhodne se také vypovídat a poslat nenáviděného otčíma konečně za mříže....

V průběhu tiskové konference odpovídala renomovaná spisovatelka ze Zlínského kraje na dotazy týkající se jak jejích tvůrčích aktivit, tak i problematiky jejího civilního zaměstnání.
Spisovatelka Klára Janečková žije na Kroměřížsku a pracuje jako školní psycholožka ve dvou základních školách v Bystřici pod Hostýnem. Psychologii přednášela také na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně. Je vdaná a vychovává dceru.

Vlastimil Langer
Klára Janečková. Foto: Vlastimil Langer