Špičkoví bajkeři si dají dostaveníčko ve Valmezu

25.08.2023 09:33

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Už tuto sobotu 26. srpna proběhne na nově opraveném náměstí ve Valašském Meziříčí MČR MTB XCE 2023. Republikový šampionát ve sprintu na horských kolech startuje v 10.00 a slibuje adrenalinovou podívanou.

Na závodníky čeká takzvaný Eliminátor. Nejprve budou startovat v rozjížďkách samostatně a následně vyrazí ti nejlepší na technickou trať po čtyřech s tím, že pouze dva nejrychlejší postoupí do dalších bojů o mistrovské tituly.
„Trasa závodu v délce 890 metrů povede přes náměstí a přilehlými ulicemi a nabídne celou řadu atraktivních překážek – mimo jiné woodgarden, wallride či bunnyhop. Ve spojení s rychlostí závodníků se tak mohou fanoušci těšit na pořádně adrenalinový závod,“ zve jeho ředitel Martin Valuch z pořádajícího sportovního klubu BIKE PRO RACING. Republikový šampionát je vypsán od žákovských až po elitní kategorie licencovaných jezdců se startem v sobotních 10.00.

„Máme nové živé náměstí, které přímo vybízí ke konání nejen kulturních, ale také sportovních akcí. Po rallyových speciálech v dubnu, zde tak nyní přivítáme republikovou špičku na horských kolech a 17. září běžce bez rozdílu věku na závodu Valmez Run. To jen dokazuje, že naše město vedle špičkové kultury žije také kvalitním sportem a má návštěvníkům i závodníkům opravdu co nabídnout,“ řekl místostarosta Petr Nachtmann. „Hostit mistrovství republiky ve sprintu na horských kolech je pro nás velkou ctí. Protože se u nás podobný závod ještě nejel, věřím, že se máme všichni na co těšit,“ dodal místostarosta.

V souvislosti s přípravou a konáním samotného závodu je však potřeba počítat také s omezením dopravy na náměstí ve Valašském Meziříčí a to už od pátku 25. srpna. „Žádáme proto všechny návštěvníky, aby při cestě autem využili například odstavná parkoviště v ulicích Soudní, Masarykova nebo Žerotínova,“ obrací se na veřejnost pořadatelé akce.
Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Valašské Meziříčí