Sparta ve Zlíně vyhrála, ale do poslední chvíle se obávala o výsledek

25.02.2023 19:48

ZLÍN – Zlínští fotbalisté prohráli dnes ve 21. kole první ligy na domácím hřišti se Spartou 2:3. Pražanům vyšel úvod utkání a po 50 minutách vedli už 0:3 góly Ladislava Krejčího mladšího a Tomáše Čvyančary, který uklidil míč do zlínské sítě dvakrát. Jenže Ševci utkání nezabalil a během pěti minut snížili na 2:3 zásluhou Roberta Hrubého a Libora Kozáka z penalty. Domácí si pak vypracovali velký tlak, ale vyrovnat se jim nepodařilo. Navíc dohrávali utkání bez jednoho hráče, když je oslabil střídající Martin Fillo, kterému rozhodčí udělil červenou kartu po druhé žluté.
Už po necelých dvou minutách utkání se Pražané ujali vedení, když po kopu z rohu zcela nepokrytý Ladislav Krejčí zblízka poslal míč do sítě – 0:1. O pár minut později nebezpečně hlavičkoval Čvančara, ale domácího Rakovana v brance nepřekonal. Totéž se nepodařilo v dobré pozici ani Haraslínovi. Ve 27. minutě se mezi střelce utkání zapsal Čvančara. Jeho tvrdou střelu nejdříve Rakovan vyrazil, ale střelec míč doběhl a nedal zlínskému golmanovi šanci - 0:2.
V úvodu druhého poločasu se Zlín nadechoval náporu, jenže ho srazil druhý gól po kopu z rohu, když se v 50. minutě prosadil Čvančara – 0:3. Jenže domácí zareagovali nezvykle rychle. Po centru Vukadinoviče skóroval v 54. minutě Hrubý – 1:3 a o pět minut později proměnil Kozák penaltu za ruku Zeleného – 2:3. Rázem bylo zaděláno na drama, které mohlo mít pro Zlín šťastný konec, když po hrubce sparťanského gólmana stačil Kovář v poslední chvíli odvrátit míč směřující do jeho sítě. Sparta se až do konce utkání strachovala o výsledek, protože tlak domácích se stupňoval i přesto, že jim byl vyloučen Fillo. Velkou šanci nevyužil Balaj, jehož střelu se štěstím sparťanský gólman odvrátil. Vítězství nakonec Sparťané uhájili.
Vlastimil Langer
Foto: FC Trinity Zlín