Soutěž O poklad strýca Juráša zná své vítěze

25.01.2023 07:33

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Oblastní kolo literární soutěže pro děti O poklad strýcJuráša zná své vítěze. Městská knihovna v Rožnově ocenila mladé literáty za literární tvorbu na téma Dobré zprávy.
 „Letošní ročník měl téma Dobré zprávy, které nabízelo čtyři tematické okruhy a žáci je mohli zpracovat formou prózy, komiksu nebo poezie. Vybrat si mohli z okruhů - Jak mi dobrá zpráva změnila den, život, všechno…, Večerní zprávy podle mě, Záleží na úhlu pohledu a Je více dobrých nebo špatných zpráv? Soutěž je určena pro mladé autory základních škol na Rožnovsku a celkově jsme hodnotili 96 soutěžních prací,“ uvedla Jitka Slezáková z rožnovské knihovny.
Práce bodově i slovně hodnotila tříčlenná porota ve složení knihovnice Ilona Kroupová, vysokoškolský pedagog Lukáš Perutka a vedoucí dětského oddělení rožnovské knihovny Jitka Slezáková. Oceněné práce také vyšly v Almanachu Dobré zprávy, který je dostupný i elektronicky na webu knihovny zde. Malí výherci převzali ocenění od místostarosty města Tomáše Grosse a ředitele knihovny Pavla Zajíce a automaticky postupují do okresního kola.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: MěÚ Rožnov pod Radhoštěm