Soutěž amatérských kapel R – faktor v relaxační zóně vyhrála skupina VéDéčko

03.09.2022 07:35

KROMĚŘÍŽ - Vojtěch a Daniel Tesařovi, bratři z Morkovic-Slížan ve věku deset a osm let, ovládli premiérový ročník soutěže amatérských umělců a skupin nazvané R – faktor Kroměříže, kterou město Kroměříž pořádalo v letní relaxační zóně na Velkém náměstí. Tesařovi tvoří skupinu VéDéčko a hrají a zpívají rockové písničky.
„VéDéčko získalo peněžitou výhru pět tisíc korun a hlavně, kluci budou mít možnost vystoupit na vánoční akci Šťastné a veselé, kde se předvedou širšímu publiku. Přeji jim do další hudební kariéry jen to nejlepší,“ uvedl místostarosta Vít Peštuka, který VéDéčku předával cenu.
R – faktoru v relaxační zóně patřily středeční večery. Na Velkém náměstí vystoupili Martin Čmelík, Marek Hejhal a Vojta Rohlíček, Monika & Karol, Kateřina Skrebská a skupiny VéDéčko, Sagittarius a Glate. Hrát mohli vlastní i převzaté písničky.
„Účastníci soutěž hodnotili kladně. Byli vděční za příležitost si zahrát a pobavit návštěvníky relaxační zóny. Hlasování o vítězi na facebooku relaxační zóny, které proběhlo po posledním vystoupení, se zúčastnilo zhruba 700 lidí,“ doplnila Marcela Nehodová z radničního odboru Útvar tajemníka.
„Radnice otevřela relaxační zónu na konci června. V provozu byla do konce srpna. Město provozovalo relaxační zónu už čtyřikrát, v roce 2020 na Velkém náměstí kvůli epidemii koronaviru nebyla. Relaxační zóna bývá vítaným zpestřením letních měsíců ve městě. Během léta nabízí kromě posezení v samotném centru historického města také desítky kulturních a sportovních akcí, dílniček a workshopů pro děti i dospělé,“ sdělil Jan Vondrášek, kroměřížský tiskový mluvčí.
„Letos například návštěvníky velmi zaujaly dílničky, jejichž tématem bylo malování. Vzniklé práce potom vyzdobily prostory Mateřské školy Kollárova. Hojně navštěvované byly také taneční kurzy a samozřejmě rok od roku populárnější koncerty. Pozitivem je, že si lidé zvykli na vratné kelímky s motivem města, díky nimž se v relaxační zóně vyprodukuje výrazně menší množství odpadu, než tomu bylo v letech, kdy jsme ještě vratné kelímky neměli,“ uzavřela Nehodová.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Městský úřad Kroměříž