Soud vyhostil cizince kvůli krádeži elektrokola a zakázal mu pobyt v ČR

05.08.2020 12:41

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - V neděli 2. srpna odpoledne ukradl drahé elektrokolo, dnes si u soudu vyslechl trest. Osmatřicetiletého cizince soud vyhostil a uložil mu zákaz pobytu v České republice.

„Elektrokolo v hodnotě 120 tisíc korun si čtyřiapadesátiletý muž nechal opřené o plot na koupališti ve Starém Hrozenkově, aniž by ho uzamkl, a šel se koupat. Příležitosti využil cizinec, který při cestě z koupaliště kolo ukradl. Pokladní krádež viděla, ale zloděje se jí zastavit nepodařilo. Ihned běžela za majitelem kola a o krádeži mu řekla. Majitel spatřil nedaleko koupaliště hlídku cizinecké policie, které zmizení kola oznámil,“ informovala krajská policejní mluvčí Lenka Javorková.

Na místo přijeli i policisté z Bojkovic. Pokladní popsala policistům vzhled a oblečení pachatele. Netrvalo dlouho a muže odpovídajícího popisu našli u kamionu, který byl zaparkovaný na odstavném parkovišti bývalého hraničního přechodu ve Starém Hrozenkově.

„Kolegové z cizinecké policie mu zkontrolovali doklady, které měl v pořádku a nahlédli i dovnitř kamionu, jestli tam není kolo uschované. Nebylo. Pak jim ale stačila chvilka a muž se ke krádeži přiznal a řekl, že ukradené kolo ukryl u potoka poblíž rybníčku, kde ho poté policisté našli. Cizinec byl zjevně opilý, při dechové zkoušce mu policisté naměřili 2,58 promile alkoholu, proto skončil v protialkoholní záchytné stanici,“ dodala mluvčí.
Nepoškozené elektrokolo policisté předali majiteli. Cizinci v pondělí předali záznam o sdělení podezření z trestného činu neoprávněné užívání cizí věci. Dnes dopoledne ho policisté eskortovali k uherskohradišťskému okresnímu soudu, kde si vyslechl rozsudek.

Vlastimil Langer

Zdroj: Policie Zlínského kraje