Soud potvrdil dohodu mezi Zlínským krajem a společností Unimex Group

10.11.2023 08:03

ZLÍNSKÝ KRAJ – Okresní soud ve Zlíně schválil dohodu mezi Zlínským krajem a společností Unimex Group. „Zlínskému kraji bylo ve středu 8. listopadu doručeno rozhodnutí soudu, kterým definitivně končí spor o pozemky ve Zlíně-Malenovicích, kde chtělo předchozí vedení kraje stavět novou nemocnici. Na základě mimosoudní dohody kraj firmě vyplatí deset milionů korun a stane se konečným vlastníkem pozemku,“ informovala Soňa Ličková, krajská tisková mluvčí.

„Soudní řízení bylo ukončeno smírem. Pro Zlínský kraj jsme dosáhli nejlepšího možného výsledku. Vyvázali jsme se z nevýhodných podmínek kupní smlouvy uzavřené mým předchůdcem, kvůli kterým nám hrozily velké pokuty i ztráta nabytého pozemku. Dál tedy zůstáváme vlastníkem a bez dalších omezení nyní můžeme hledat možnosti využití plochy v Malenovicích,“ uvedl hejtman Radim Holiš.

Firma Unimex Group prodala Zlínskému kraji pozemek o výměře 942 metrů čtverečních ve Zlíně-Malenovicích v květnu za 1,5 milionu korun s tím, že jej musí použít výhradně pro výstavbu nové nemocnice. V srpnu 2022 pak podala na Zlínský kraj žalobu k Okresnímu soudu ve Zlíně za údajné porušení podmínek kupní smlouvy. Důvodem bylo prodloužení investičního záměru Nové krajské Baťovy nemocnice do konce roku 2040, které schválili zastupitelé. Jakékoliv pochybení ale Zlínský kraj odmítal. Po sérii jednání se strany nakonec dohodly na mimosoudním vyrovnání, které nyní potvrdil soud.
Vlastimil Langer
Zdroj: Zlínský kraj
Foto: Vlastimil Langer