Současná tvorba mladých českých sklářů v galerii zlínského zámku

14.12.2023 13:27

ZLÍN - Deset českých designérů – absolventů ateliéru Sklo Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně, představí svou tvorbu na společné výstavě LOOP ve výstavních sálech Hedvika Galerie Václava Chada. Zahájena bude slavnostní vernisáží dnes v 17 hodin. Ke zhlédnutí pak bude až do 16. února 2024.
„Ateliér Sklo na zlínské Univerzitě Tomáše Bati slaví 15 let své existence. K připomenutí tohoto výročí připravil výstavu LOOP, na které se představí jeho absolventky a absolventi Adéla Lakomá, Anna Minxová, David Valner,Eva Nováková, Gabriela Lhotáková, Kristína Manáková, Martin Švanda, Miroslava Ptáčková, Nikola Oravkin a Zdenka Fusková,“ informovala Kateřina Martykánová, PR manažerka Galerie Václava Chada.
„LOOP, název výstavy, je odkazem na cyklení, opakování se a nového začínání, které je zároveň principem vzdělávání na vysoké škole. Ambicí výstavy je prezentace práce vybraných absolventů ateliéru. Ti navazují na své studium a v průběhu let se stali osobitými autory ve světě současného umění a designu. Pestrost a různorodost přístupů, která je přirozeností ateliéru, se v jejich práci rozvinula do nečekaných vizuálních zážitků,“ uvedla kurátorka výstavy Michaela Spružinová.
Expozice LOOP je přístupná ve výstavních sálech Hedvika v Galerii Václava Chada v prvním poschodí zlínského zámku od 15. prosince do 16. února 2024, a to od středy do pátku a v sudé neděle, vždy od 13 do 17 hodin.
Vstupné na výstavu je 70 Kč, pro děti od 6 do 15 let, studenty a seniory 50 Kč, děti do 6 let a držitelé průkazů ZTP a ZTP/P mají vstup zdarma. Školní skupiny platí vstupné 40 Kč, pedagogický doprovod je zdarma. Výstavy jsou realizovány za podpory Státního fondu kultury ČR, Zlínského kraje a Statutárního města Zlína.
Další podrobnosti o zlínském zámku i Galerii Václava Chada najdete na www.zlinskyzamek.cza www.gvch.cz.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Galerie Václava Chada