Soubor valašských písní a tanců Vsacan zve na kácení máje

03.06.2022 07:13

VSETÍN - Dům kultury zve všechny příznivce folkloru na zábavný program u příležitosti kácení májky na Dolním náměstí. „Májku pokácí Soubor valašských písní a tanců Vsacan se svou cimbálovou muzikou a v programu vystoupí i děti z dětského souboru Vsacánek. Folklorní dopoledne proběhne v sobotu 4. června v 11 hodin,“ informovala Veronika Ježíková z Domu kultury.

Tradiční kácení máje se vztahuje ke všem částem Valašska, a tedy i ke Vsetínu. „Májka s barevnými pentlemi, kterou jsme na konci dubna postavili, zdobí vsetínské Dolní náměstí celý květen. Pokácena bude za doprovodu zábavného programu, který připraví folkloristé ze Vsacanu,  Přijďte se s námi první červnovou sobotu pobavit a připomenout si valašské tradice.“  Zve jednatelka Domu kultury Petra Vaňková.
Soubor valašských písní a tanců Vsacan patří k nejstarším amatérským souborům v České republice. Za více jak 70 let své činnosti propaguje a reprezentuje Valašsko nejen po celé České republice, ale i na folklórních festivalech v různých koutech světa.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Městský úřad Vsetín