Sobotní požár zničil luxusní osobní automobil

23.05.2021 08:56

KROMĚŘÍŽSKO – Škodu za 900 tisíc korun způsobil v sobotu 22. května kolem poledne požár osobního vozu BMW X5 v obci Věžky na Kroměřížsku. Nikdo nebyl zraněn.
„Informaci o požáru osobního vozu jsme přijali v 11:26 hodin. K události byly vyslány jednotky profesionálních hasičů ze stanic Morkovice-Slížany a Kroměříž, a také dobrovolná jednotka obce Věžky,“ uvedl Pavel Řezníček z HZS Zlínského kraje. 
Jako první se na místo dostavila místní jednotka, která použila několik ručních hasicích přístrojů. „Po příjezdu cisteren profesionálních hasičů byly nasazeny dva vysokotlaké proudy a požár přední části vozu byl do několika minut lokalizován a likvidován. Únik pohonných hmot na komunikaci, ke kterému při události došlo, hasiči zachytili pomocí speciálních sorpčních látek. Vůz byl následně zkontrolovali termokamerou, a po vyloučení rizika opětovného vznícení se jednotky po dvou hodinách zásahu vrátily zpět na své základny,“ dodal Pavel Řezníček.
Vyšetřovatel hasičů jako příčinu vzniku události stanovil technickou závadu na elektroinstalaci vozu a předběžnou škodu vyčíslil na 900 tisíc korun.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: HZS Zlínského kraje